A kamionstopp helyett legalizáció?

Útdíj a helyi fuvarozóknak, az építőiparnak és a mezőgazdászoknak? A szlovák kormány a múlt héten arról tájékoztatott, hogy a beígért kamion kitiltás stopp helyett a másodosztályú utakon csak azok kihasználtságát fogja monitorozni. És mivel a monitorozást a már ismert elektronikus útdíjkapukon keresztül kívánják megvalósítani, teljesen világos, hogy a teherforgalom fizetőssé tételét készítik elő ezeken az útszakaszokon. A közlekedésügyi miniszter ezt egy későbbi időpontban nem zárja ki.
A Híd párt szerint a kamionok kitiltását helyettesitő intézkedés a lakosság zaklatását nem mérsékelni, de állandósitani fogja.  
“Ezzel gyakorlatilag legalizálják az átmenő kamionforgalmat a községeken keresztül haladó, már így is nagyon rossz állapotban lévő mellékutakon. Ezek szerkezetüket tekintve nem alkalmasak ilyen mértékű terhelésre, ráadásul a kerítésekhez sőt a lakóházakhoz is közel fekszenek. A községeken belül ezeket az utakat gyakran járdák és leállósávok sem szegélyezik. A gyalogosok és kerékpárosok közlekedése ezeken az utakon életveszélyes és az ott lakóknak stresszes, egészségtelen környezetben kell élniük. Azt szeretném, ha visszatérne a nyugalom és a biztonság a falvakba, amikor csak a helyi célforgalom használta teherszállitásra az utakat” - jelentette ki Nagy József , volt környezetvédelmi miniszter.  
A parlamenti képviselő szerint ezt útdíjjal nem lehet elérni. Egyre drágább az üzemanyag, és ha a falvakon keresztül rövidebb az út, a kamionok az vám bevezetését követően is a rövidebb utat fogják választani, sőt most már legálisan. 
Az egykori környezetvédelmi miniszter szerint nemcsak azoknak okoz ez gondot, akik a főutak mentén laknak. “A gyerekek és az idősek is az egész faluból csak vakmerő lavirozás árán juthatnak át a túloldalra a végtelen kamionsorok között, amelyek gyakorlatilag éjjel-nappal dübörögnek. Ez nemcsak az utakat teszi tönkre, hanem kárt tesz a magánvagyonokban is.  Sokan panaszkodnak, hogy a házak megrepednek, a kerítések tönkremennek a rázkódástól – nyilatkozta a dunaszerdahelyi parlamenti képviselő. 
Nagy József kérdést intézett Fico miniszterelnökhöz és Počiatek közlekedési miniszterhez azzal kapcsolatban, mennyibe fog kerülni az útdíjkapuk kiépítése és miből fogják azt finanszírozni, illetve hogy nem volna-e hatékonyabb és főleg célszerűbb a törvény erejével kitiltani a 12 tonnát meghaladó átmenő teherforgalmat  ezekről az utakról. Véleménye szerint nyomást kellene gyakorolni a megyei önkormányzatokra, hogy a helyi tapasztalatokat figyelembe véve rövid időn belül biztosítsák a tranzitforgalmat tiltó táblák kihelyezését és a rendőrség is végezze a feladatát.
Nagy József, aki Nagyszombat megye elnöki posztjára pályázik, végül figyelmeztette a kormányfőt, hogy az útdíj bevezetését követően a községek között a helyi célforgalom és a helyi teherforgalom is díjkötelessé válik. 
Ezek a vállalatok, amelyek a mezőgazdaság, az építőipar és a helyi termelő vállalatok kategóriájába tartoznak, a legtöbb embert alkalmazzák a régióban, és állandóan a túlélésért harcolnak. Ha egy újabb terhet kapnak a nyakukba az útdíjjal, ez a kormányprogram azon részével is ellentétes, amely a regionális foglalkoztatást célozza. 

Megosztás: 
Címkék: