A közlekedéstudomány tanulását propagálja a minisztérium

A Közlekedési és Építésügyi Minisztérium fontosnak tartja, hogy az alapiskolás diákok között propagálja a középiskolai szakmai oktatást, elsősorban a közlekedéstudományi és a technikai irányzatokat kiemelve. Ennek megfelelően egy külön programmal is készülnek a jövő hét folyamán.

Hova tovább az alapiskola befejezése után - TANULJ KÖZLEKEDÉST (Kam po skončení základnej školy – ŠTUDUJ DOPRAVU) annak a programnak a neve, amely 2017. október 6. és 7. között kerül megrendezésre a pozsonyi Közlekedési Múzeumban 9-től 13 óráig. Az eseményen azok a közlekedéshez köthető szakok mutatkoznak be, amelyeket a Pozsonyi-, Nagyszombati- és Nyitrai kerületekben lehet tanulni a szakközépiskolákban. Ezen túl lesznek felsőoktatási intézmények, amelyek a közlekedésmérnöki szakokról adnak tájékoztatást.

"Támogatjuk azokat a rendezvényeket, amelyeken a jövendőbeli középiskolásokat meg tudjuk győzni arról, hogy a közlekedéstudomány érdekes és hasznos, továbbá segíti a kreativitás és a technikai gondolkodás fejlődését. A közlekedési és technikai szakok végzősei keresettek a munkaerőpiacon. Számos lehetőségük van az elhelyezkedésre, de akár tovább is folytathatják tanulmányaikat a felsőoktatásban" - mondta Érsek Árpád, közlekedésügyi miniszter.

A diákokra számos olyan program vár, amelyek közelebb hozzák a közlekedési szakmákat hozzájuk. Megnézhetik majd belülről a mozdonyokat, kamionokat és a vasúti modelleket, de akár a mozdonyvezetést is kipróbálhatják majd, sőt a forgalomirányítás lehetősége is adott lesz a vasúti modelleknek köszönhetően. A fiatalok megismerhetik a parkolóasszisztens távműködtetésű működését is, de különböző videókon is tájékozódhatnak a szakmáról. Speciális szemüveggel is készülnek a szervezők, amelyen keresztül megláthatják az érdeklődők, hogy az alkoholok és a drogok hogyan hatnának rájuk. Lesznek még továbbá kiállítások, versenyek és közlekedési kvízek is. A rendezvény ingyenes látogatható.

Megosztás: