Legfrissebb hírek

Mai határozata értelmében a kormány tíz, főleg ipari és mezőgazdasági tevékenység által szennyezett terület helyreállításával bízta meg a környezetvédelmi minisztériumot.

A kormánypártok szerdán tárgyaltak a tegnap bejelentett kétnyelvű közlekedési táblák kihelyezéséről is. Bár Smer-nek és az SNS-nek is voltak képviselői, akik feleslegesnek és provokációnak tartották a kezdeményezést, az tovább folytatódik majd.

Mostanra talán mindenki értesült róla, hogy új formát kapnak a kétnyelvű közlekedési táblák a kisebbségek által lakott települések elején és végén. Azóta dúl a vita: mire jó ez egyáltalán, és volt-e értelme ennek a változásnak? Szerintem igen, és szívesen el is mondom, miért.

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de én évek óta azt tapasztalom, hogy alig találni tisztességes, alapos és hozzáértő mesterembereket.

Fokozatosan lecserélik a kisebbség által is lakott városok és falvak nevét jelző tájékoztató táblákat. Megváltoznak ugyanis a most használatos kék színű, fehér felirattal ellátott táblák. Az új rendelet szerint, a kisebbség nyelvén tájékoztató táblának a szlovák nyelvűvel egyforma nagyságúnak kell lennie – a tábla színe fehér lesz és kék szegélyt kap.

Hamarosan a közúti közlekedésben is megjelennek a magyar nyelvű táblák

A Híd ma Pozsonyban tartott Országos Tanácsán elfogadott határozatok

Év végéig kiderül, ki végezheti az R2-es, Vámosfalva-Losonctamási (Mýtna-Tomášovce, Losonci járás) közti gyorsforgalmi út kivitelezési munkálatait – jelentette be Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter.

Rigó Konrád, a kulturális minisztérium államtitkára közösségi oldalán tette közzé a felhívást, hogy két embert keresnek Nagyszombatba, a 112-es segélyhívóhoz. A 15 éve működő 112-es segélyhívó eddig több, mint 20 millió hívást rögzített.

Nem csökkent a képviselők száma, a főellenőrt adott esetben a polgármester is megbízhatja egy feladattal

Oldalak