Lucia Žitňanská: Egyes politikusok megfeledkeznek arról, hogy a migránsok is emberek

Lucia Zitnanska
Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke szerint a miniszterelnök a migránsokkal kapcsolatos durva kijelentéseivel csak álcázni szeretné azt a tényt, hogy Szlovákia ideiglenesen ötszáz menekültet fogad be Ausztriából.

Robert Fico az elmúlt napokban Brüsszel felett aratott győzelemként jelentette be, hogy Szlovákia 800 migráns helyett csak száznak nyújt menedéket és azt is saját válogatása alapján. Lucia Žitňanská szerint nem helyénvalóak azok a kijelentések, amelyek arról szólnak, hogyan fognak kiválasztani száz szír keresztény menekültet a görögországi és olaszországi menekülttáborokban.  „A miniszterelnök úgy beszél a migránsokról, mintha ők nem is emberek lennének. Nem beszélve arról, hogy a vallási alapú diszkrimináció elfogadhatatlan,“ mondta a Híd alelnöke.

Véleménye szerint épp a miniszterelnök jelentette ki, hogy különbséget kell tenni a gazdasági migránsok között, és azok között, akik azért menekülnek, mert veszélyben van az életük. „Ahelyett, hogy a kormány kommunikálna a polgárokkal, és legfőképp a bősiekkel, aggályaik eloszlatása érdekében, Robert Fico csak tovább fokozza a félelmet,“ tette hozzá a Híd alelnöke. 

Megosztás: