Nagy József bemutatta törvénymódosítását, amellyel ingyenessé tenné a kórházak melletti parkolást

Ellenzéki képviselők ma felszólították a SMER képviselőit, hogy támogassák az egészségügyi törvény módosítását, amely véget vet a kórházak és egészségügyi intézmények melletti parkolók fizetőssé tételének.

A javaslatot a Híd képviselője, Nagy József kezdeményezte és Viliam Novotný (SDKÚ-DS), Branislav Škripek (OĽaNO), valamint a független Martin Chren is csatlakozott hozzá.  

“Azt szeretnénk, ha a kórházak és rendelőintézetek parkolóin ingyenes lenne a parkolás. A törvény garantálja, hogy az állam, illetve megyei vagy helyi önkormányzat tulajdonában lévő parkolók a betegek és az egészségügyi dolgozók részére ingyenes lesz”, jelentette ki sajtótájékoztatóján Nagy József. Elmondta továbbá, az emberek joggal dühösek, hogy fizetniük kell a parkolásért, ha orvoshoz mennek vagy meglátogatják beteg hozzátartozójukat. 

Miroslav Kollár, polgári aktivista felhívta a figyelmet, hogy a kórházi parkolás fizetőssé tétele elleni petíciót több ezren írták már alá. Kollár szerint a kórházi parkolás fizetőssé tétele újabb pénzt húz ki az emberek zsebéből. Az aktivista reményét fejezte ki, hogy a parlament végül jóváhagyja a törvényt.

Megosztás: