Nagy József és Csicsai Gábor: Törvénnyel akarjuk megakadályozni a kórházak előtti fizetett parkolást

A Híd párt parlamenti képviselői szerint Szlovákiában szükség van egy olyan törvényre, amely megakadályozná, hogy a kórházak és egészségügyi intézmények előtt fizetni kelljen a parkolásért.
A kórházak előtti fizetett parkolás témája már egy ideje foglalkoztatja a szlovák nyilvánosságot. A polgárok elégedetlensége jogos, hiszen a kórházi látogatásuk során fizetniük kell a parkolásért. Több helyen petíciót is indítványoztak, amellyel egyértelműen kifejezik elégedetlenségüket az érthetetlen fizetéssel. Pozsonyban így már több mint ezer aláírást szereztek, a Dunaszerdahelyi járásban több mint 6000 polgár fejezte már ki elégedetlenségét. Az adott gond azonban több szlovák várost is érint. 
Nagy József és Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselői a kiutat ebből a botrányos helyzetből a fizetést megakadályozó törvény bevezetésében látják. „Garantálná, hogy az állam, önkormányzat, valamint a község tulajdonában lévő egészségügyi intézmények előtti parkolás ingyenes legyen” – állítják a Híd képviselői. Ennek kapcsán Nagy József felszólítja Robert Fico miniszterelnök kormányát az említett törvény beterjesztésére a parlament márciusi ülésén. „Ellenkező esetben én magam készen állok benyújtani a törvényt”, tette hozzá Nagy József. 
A mellékelt videofelvételen Nagy József és Csicsai Gábor beszélnek a kórházak előtti  fizettet parkolásról:  

Forrás: most-hid.sk
 

Megosztás: