Nagy mértékkel nőtt a beadványok száma a Híd ombudsmani irodája felé

Fél év telt el a Híd ombudsmani pozíciójának létrejötte óta. Azóta az állampolgárok bátran fordulhatnak Ľubica Nádašskához segítségért, tanácsért.
Az iroda működésének első 90 napja alatt összesen csak 9 beadvány érkezett, azonban az azóta eltelt következő három hónapban ennek többszöröse, szám szerint 50 darab. A hirtelen növekedést a párt az információ széleskörű terjedésével magyarázza. „Az emberek nagy része erről a lehetőségről természetesen a média által szerzett tudomást, akadtak azonban olyanok is, akik azon családtagjaikon, ill. ismerőseiken keresztül jutottak el hozzánk, akik korábban már felkerestek bennünket problémáikkal. Nagyon örülök, hogy az emberek bátran fordulnak hozzánk, természetesen mindent megteszünk azért, hogy hathatós segítséget, ill. tanácsot tudjunk adni nekik.” nyilatkozta Ľubica Nádašská. 
A beérkező beadványok sokszínűsége számos problémába enged betekintést, ezek megoldásához az ombudsman párton belüli szakértők széles skáláját vonultatja fel. Egyes beadványok a falvakkal, régiókkal kapcsolatosak, míg vannak olyanok is, ahol az adott hivatallal szembeni megfelelő kommunikáció szükségeltetik. Előfordul az is, hogy konkrét törvénymódosító javaslatokat kapunk polgárainktól. „Vannak beadványok, ahol elég az illetőt a megfelelő hivatal felé irányítani, másoknak viszont tanácsot adunk, miképpen tudná problémáját a legegyszerűbben megoldani. Vannak aztán olyan esetek is, melyekbe bevonjuk saját embereinket, a Nemzeti Tanács képviselőitől kezdve a kerületi elnökökön keresztül a járási titkárokig. Sajnos érkeznek hozzánk olyan beadványok is, melyeket el kell utasítanunk. Ezek általában anyagi segítségek, ill. jogi tanácsadások iránti kérelmek,” tette hozzá Ľubica Nádašská. 
 
A Híd az ombudsmani pozíció létrejöttét fél év elteltével is nagyon jó döntésnek tartja, közelebb kerülve így az egyes régiók lakosaihoz és azok problémáihoz. „Azelőtt is tudtuk, hogy Szlovákia lakosságát mindenféle gondok gyötrik, de most már konkrét esetekről, mindennapi problémákról szerzünk tudomást, melyeket közvetlen a pártból próbálunk megoldani. Emellett tudatosítjuk, hogy ezen problémák megoldása egy felelősségteljes politika része kell  hogy legyen. Ezért örülünk annak, hogy egyre több ember fordul hozzánk segítségért.” zárja le Ľubica Nádašská.  
 

Megosztás: 
Címkék: