Nagy József: A pártok kezében van a lehetőség és a felelősség

József Nagy/Nagy József
Nagy József, a Híd párt dunaszerdahelyi klubjának elnöke, europarlamenti képviselő sajtónyilatkozatban jelentette ki, hogy ha a dunaszerdahelyi MKP képes lesz az elmúlt 6 év tapasztalatából levonni a személyes konzekvenciát és nem fogja a jelenlegi polgármestert újraindítani az önkormányzati választásokon, az teljesen új lehetőségeket tárhat fel a két párt helyi együttműködésében.

“Négyévente a listaállításnál a pártok kezében van a lehetőség és a felelősség, hogy változtassanak a múltbéli téves személyi döntéseken, amelyek a párt megítélésében és együttműködési potenciáljában hatalmas szerepet játszanak.” jelentette ki Nagy József Híd klubelnök az MKP szeptember 11-re várható dunaszerdahelyi jelölőgyűlése kapcsán.

A Híd párt képviselőlistáján számos független pártonkívülit és sok ismert, de a politikában új arcot is indít a novemberi megmérettetésen. "Nagyon örülök, hogy sokan csatlakoznak hozzánk, 38 személy jelezte indulási szándékát a 25 helyre, aktív és közismert dunaszerdahelyiek, ezért bízom benne, hogy egy erős listát tudunk bemutatni. A Híd és a független képviselők továbbra is közösen fognak fellépni az önkormányzatban és bizakodva várjuk a helyi MKP irányvonalának megújulását, amire csütörtökön van esély, mert velük is kívánjuk a tisztességes együttműködést.”- jegyezte meg  Nagy József a Híd klub elnöke.
 
A Híd párt dunaszerdahelyi klubja éppen fél éve, március 10-én döntött úgy, hogy a novemberi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltje Csicsai Gábor parlamenti képviselő, volt államtitkár és egyetemi tanár lesz. A Hídon belül szintén több jelölt jött számításba: míg Dakó Sándor személyes okokra hivatkozva lemondott a polgármesteri jelölés lehetőségéről, Csicsai Gábor titkos szavazásban győzött Ravasz Mariannal szemben.

Megosztás: