Híd: A sikeres vidék kulcsa a helyiek összefogása

Hodos polgármestere, a hidas Balódi László szerint bár napjainkban a vidékfejlesztés és a háztáji termelés a hálás témák közé tartoznak, összességében a közbeszédben mégis torz kép alakul ki a falu emberéről

„Ennek az az oka, hogy olyan politikusok foglalnak állást ez ügyben, akik vagy soha, vagy nagyon régen nem szívtak falusi levegőt. A vidék, a falu reális fejlődésének kulcsa a lakosság aktivizálása. Ahhoz, hogy egy közösség kulturálisan és gazdaságilag is fejlődni tudjon, a helyieknek lokálpatriótává kell válniuk.” mondta Balódi. 

„Jómagam is büszke vagyok származásomra és hodosi gyökereimre. Polgármesterként pontosan azokat a lépéseket szorgalmazom, amelyek a falu polgárait összekovácsolják. Ezért indítottuk el a „HODOS, a mi falunk” című havonta megjelenő helyi lapot és ezért öltünk magunkra egységes színű mezeket és szurkolunk a falu focicsapatának minden bajnoki mérkőzésén.” tette hozzá Balódi. 

„Sokan kérdezik, hogy mi értelme van ennek. A válaszom mindig ugyanaz: Az ilyen apróságok hihetetlen közösségformáló erővel rendelkeznek, és biztos vagyok benne, hogy az őseinktől örökölt értékek és a megfelelő hozzáállás egyvelege a kulcs egy sikeres vidék kiépítésére.” zárta Balódi László. 

Megosztás: