Már közel ötven település csatlakozott a PURT-hoz

Vavrek István
A PURT romaszervezet március 13-án tartotta Közgyűlését Harkácson, ahol kiértékelték az előző időszak projektjeit és felkészültek az első tavaszi időszak feladataira

„Nagyon örülök, hogy újabb négy település aktivistái gondolták úgy, hogy érdemes tenni valamit a saját közösségükért, és csatlakoztak a kezdeményezéshez. Két és fél év munka után lassan elérjük a bűvös ötvenes számot, azaz ennyi településen sikerült tennünk valamit,” mondta Vavrek István, a PURT elnöke és Rimaszécs polgármestere.

„Rengetegen voltunk Harkácson. Több mint 20 falu képviseltette magát, ebből 18-ban indítunk projektet, ami az eddigi időszakokra lebontva rekord. Tizenkettőnél több projektet eddig nem sikerült véghezvinnünk egy hónap leforgása alatt, de ebből is látszik, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a PURT munkája és maga az ötlet iránt,” tette hozzá Vavrek.

„A mostani első, tavaszi időszakban a projektek nagy része már a szabadban történik, ezek általában faluszépítési, ill. rekonstrukciós szándékkal jöttek létre, de van a feladatok között buszmegálló-építés is, Baracán a polgármesterrel karöltve megjavítjuk a közvilágítást, füleki ifjúsági sportcsapatunkat továbbra is támogatjuk és ismét több romasoron kezdtünk a katasztrofális utak és utcák lebetonozásába. Büszke vagyok az összes aktivistánkra, nagyon büszke,” zárta Vavrek István, elnök. 

A PURT-ról többet a www.purt.org weboldalon vagy a Facebookon olvashatnak. 

 

Megosztás: