Mélyszegénységi- és romapolitika

Mélyszegénységi- és romapolitika

Prioritásunk, hogy a szlovák állam ne vesztegessen el további évtizedeket csak értelmetlen projektekre. Olyan konkrét lépéseket javasolunk, amelyekkel lehetséges a jelenlegi kedvezőtlen tendenciák megfordítása.

A gazdasági válság egyik legkellemetlenebb kísérőjelensége a lakosság további elszegényedése, amely a legtöbb fejlett országot – így Szlovákiát is – érinti. Ezzel párhuzamosan a radikális csoportok megerősödésével előtérbe kerül a marginalizált roma csoportok helyzetének kérdése, ami közvetlenül és erősen összefügg a mélyszegénység problémájával.

A következőkben a fentieket figyelembe vevő, de egyben hatékony állami cselekvést lehetővé tevő mélyszegénységi politika körvonalait szeretnénk felrajzolni. A Híd prioritásának tartja azt, hogy a szlovák állam ne vesztegessen el további évtizedeket felemás intézkedésekre, csak nevükben létező programokra és értelmetlen projektekre. Átfogó és hosszú távú szemléletet képviselő lépéseket javasolunk, amelyek együtt képesek lehetnek a jelenlegi kedvezőtlen tendenciák megfordítására. Fontos megértenünk azt is, hogy ezen problémák kezelése Szlovákia minden állampolgárának közös érdeke. Minden olyan pénzügyi és emberi erőforrás, amit a szóban forgó problémák megoldására használunk, össztársadalmi szinten fejti ki hatását. Ehhez egyszerre van szükség jól beállított jogrendre és hatékony helyi végrehajtásra is.

Dokumenty na stiahnutie: 
CsatolmányMéret
PDF icon pv_melyszegenyseg.pdf188.65 KB
Zdielať: