Rigó felszólította Berényit és Mikušt, hogy álljanak el a jelöltségtől

Rigó Konrád (Híd) felszólította Brényi Józsefet (MKP) és Tibor Mikušt (független), hogy álljanak el a megyefőnöki jelöltségtől.

Rigó szerint ezt a Transparency Internationational Slovensko (TIS) és az INEKO társadalomkutató-intézet értékelése indokolja, melyen Nagyszombat megye elég gyengén szerepelt. Rigó szerint Berényi és Mikuš közvetlenül felelősek ezért az állapotért, mert jelenleg is a megye vezetőségének tagjai.

A TIS többek között az információkhoz való hozzáférést, a pénzügyeket, közbeszerzést, ingatlanügyeket vizsgálta. Rigó szerint szégyen, hogy Nagyszombat megye az egyik legrosszabb értékelést kapta. „Sokkolt, hogy Tibor Mikuš szünet nélkül elképesztő 12 éve van hivatalban, vagyis három ciklus óta, és ez idő alatt nem mutatott hajlandóságot a nagyobb átláthatóságra.“

Berényi József elutasította Rigó állításait és nem lát okot arra, hogy visszavonja jelöltségét. Berényi szerint a Hídnak először nyilvánosságra kellene hozni az R7-es gyorsforgalmi út nyomvonalán megvásárolt földek szerződéseit, ezt követően kritizálhatnak.

Megosztás: