A lakóépületek kezelőinek 2017 végéig kell bejegyeztetniük magukat

A lakóépületek kezelőiről szóló törvény értelmében a lakóházak kezelőinek 2017. december 31-ig kell jegyeztetniük magukat a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériuma jegyzékébe.

A minisztérium ezúton szeretné felhívni a házkezelők figyelmét a törvényben előírt határidőkre, s arra, hogy a kérelem beterjesztését  ne hagyják az utolsó pillanatra. A törvényes feltételeknek ugyanis csak akkor tesznek eleget, ha ez év végéig felkerülnek a jegyzékre. Ebben az esetben azonban nem elegendő a feltüntetett határidőt megelőzően beadni a kérvényt.A minisztériumnak 15 napja van arra, hogy a jegyzékbe vételről szóló tanúsítványt  kiadja. A kérvényeket minden követelménnyel és melléklettel együtt a lakóépületek kezelőiről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kell elküldeni. 

A minisztérium ezért azt javasolja, hogy a kérvényeket a mellékletekkel együtt, a lakóépületek kezelőiről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően,  2017. december 15-ig küldjék el, hogy elegendő idő maradjon az esetleges hibák kijavítására, a hiányzó adatok kiegészítésére. A fenti dátumot követően a lakásalap kezelésének és karbantartásának területén vállalkozni kívánó valamennyi természetes személynek – vállalkozónak és jogi személynek kötelező lesz a jegyzékben szerepelnie.

A kérelem minta, a mellékletek és a jegyzékbe vétellel kapcsolatos további információk a www.zoznamspravcov.sk címen találhatók.

Megosztás: