A közlekedési tárca szociális partnerei értékelték az évet

Az Érsek Árpád vezette Közlekedésügyi minisztérium értékelte a 2017-es évet. Ahogy az a korábbi években hagyománnyá vált a vezetőségi ülésen részt vettek a tárca szociális partnerei és munkaadói. A találkozón a tárca legégetőbb témái, valamint a minisztérium stratégiai és jogalkotási szándékainak teljesítése került napirendre.

"Meggyőződésem, hogy a felek közötti kommunikáció a tárca stabilitását eredményezi. Segíti az üzleti vállalkozások fejlődését és javítja a munkavállalók szociális helyzetét. Úgy gondolom, hogy a kölcsönös tisztelettel és a közös vitákkal elkerülhetjük a félreértéseket" - mondta Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter. 

A találkozón a miniszter tárgyalt azokkal a szakszervezetekkel, akik a közlekedést, a postát, a telekommunikációt és az építésügyi vállalkozókat képviselték. 

A szociális partnerek főleg az építőipart érintő szakképzett munkaerő-hiányról és a közlekedést érintő sofőr-hiányról tanácskoztak. 

A vezetőségi ülésen éppen ezért nagy hangsúlyt fektettek a duális képzésre, a középiskolás diákok gyakorlati felkészítésére, főleg azokban az ágazatokban, ahol hiány mutatkozik, így az építőiparban és a közlekedésben. Fontos téma volt a lakáspolitika, a biztonságos vasúti közlekedés megteremtése, illetve a tárca 2018-ra tervezett jogszabály-módosításai. A résztvevők kiemelték a közlekedési minisztérium együttműködését és érdemi párbeszédét a kölcsönös találkozókon.

(bumm)

Megosztás: