A Hídról

Üdvözöljük a Most-Híd weboldalán!

Reméljük, hogy az itt található információk hasznosak lesznek az Ön számára. További információkért lépjen kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailben.

Köszönjük, hogy ellátogatott oldalunkra.

A Híd csapat

Rólunk

A Híd 2009-ben alakult polgári párt. Azért dolgozunk, hogy Szlovákia olyan országgá váljon, ahol a lehető legtöbb állampolgár él jólétben, és minden állampolgár egyenlő esélyekkel rendelkezik nemzetiségétől, nemétől, korától, felekezeti hovatartozásától, a lakóhelye fekvésétől és méretétől, szexuális irányultságától és testi fogyatékosságaitól függetlenül. Az egyén szabadsága ugyanis csak akkor érvényesül igazán, ha a körülötte élők is hasonlóan szabaddá válnak. A Híd éppen ezért mindent meg fog tenni alapvető emberi jogainak védelméért.

Polgári pártként alapelveink a polgári egyenlőség és az együttműködés. Ezeken alapuló alternatívát nyújt mindazoknak, akik békében és biztonságban akarnak élni, dolgozni és vállalkozni. Hiszünk abban, hogy a nyitottság, tisztesség, szolidaritás, felelősség és tolerancia azok az alapelvek, amik lehetővé
teszik az együttműködést és a közösen vállalt célok elérését. A Híd a társadalmi ellentétek enyhítésére törekszik, és nem próbál újabbakat létrehozni.

A Híd világnézete két forrásból táplálkozik: az egyén szabadságából és a közösség erejéből. Ez a két forrás egymást erősítő: a közösség, ereje az egyének szabad és önkéntes munkájára épül, az egyén szabadságát pedig csak egy erős közösség képes biztosítani. A Híd éppen ezért mindent meg fog tenni alapvető emberi jogainak védelméért. Ezzel egyidejűleg rra törekszünk, hogy azok a természetes közösségek, amelyek országunk életének magját adják, fennmaradhassanak és kiteljesedhessenek, legyen szó családokról, kulturális, etnikai, vallási, világnézeti közösségekről, településekről, régiókról.

Alapelvünk a kis lépések politikája: az, hogy a jó megoldásokhoz ésszerű kompromisszumokon és higgadt cselekvésen át vezet az út. Szilárdan hiszünk abban, hogy a demokrácia az egyetlen út előre. A mai nehéz politikai környezetben csak a felelős politizálás vehet el az ország hosszú távú sikerességéhez, csak felelős módon működtethető a demokrácia igazán értékesen.

A Híd kiemelt helyen kezeli az ország szempontjából kulcsfontosságú gazdaságpolitikát, munkaügyet, a mezőgazdaságot és a környezetvédelmet, a jogállamiságot, valamint az oktatást és az egészségügyet is. Hosszú távú terveinket ezen a területeken a Polgári Vízió 2016 nevű alapstratégia foglalja össze. A stratégia egyes részei 2013. szeptemberétől folyamatosan kerülnek fel a weboldalra, kérem olvassa el őket hogy többet tudjon meg pártunk munkájáról!

 

 

Elérhetőségeink

Központi iroda

Most-Híd
Trnavská cesta 37
831 04 Bratislava

 

Dokumenty na stiahnutie: 
CsatolmányMéret
PDF icon alapszabaly-2016.pdf360.58 KB