Nyitra megyében ötpárti jobboldali választási koalíció alakul

Öt jobbközép párt, a Híd, a NOVA, az OKS, az SaS és az SDKÚ-DS megállapodott abban, hogy a közelgő megyei választásokon Nyitra megyében koalícióban indul.
A koalíciós szerződést a pártok megyei elnökei, Bastrnák Tibor, Anna Šmehilová, Vladimír Špánik, Radoslav Pavelka és Richard Strakoš írták alá. Ugyancsak megállapodtak a közös választási lista felállításáról. A koalíciós szerződésben többek között vállalták, hogy közös jelöltet támogatnak Nyitra megye elnöki posztjára. 
Mivel a nyitrai régióban kezdettől politikai megosztottság volt tapasztalható magyar-szlovák viszonylatban, a koalíciót alkotó pártok közösen fellépnek annak érdekében, hogy Nyitra megye valamennyi járása azonos mértékben fejlődjön nagyságától vagy nemzetiségi összetételétől függetlenül. Egyben kötelezettséget vállalnak arra is, hogy sem a választást megelőzően, sem azt követően megyei szinten nem fognak együttműködni a SMER párttal. 
Ezt a döntésüket a koalíciót alkotó pártok elnökei a megyei elnökök jelenlétében sajtótájékoztatón jelentik be 2013. szeptember 4-én 10.30 órakor Pozsonyban, a parlament előcsarnokában. Ezt követően 14.00 órakor megyei sajtótájékoztatóra kerül sor Nyitrán az Andrej Bagar Színház épületében. 
A jobbközép pártok összefogása történelmi fordulatot hoz Nyitra megyében, hiszen a koalíció valódi politikai alternatívát nyújt a SMER és a KDH jelenlegi szövetségével szemben. 
 

Megosztás: 
Címkék: