Oktatásügy

Oktatásügy

Koncepciónk a 21. század iskolájának híve, egy olyan nyitott, befogadó iskoláé, amely a minőség, hatékonyság, eredményesség jegyében a tanulói kulcskompetenciák fejlesztését tűzi ki céljául.

Az oktatás fejlesztése a leginkább megtérülő társadalmi befektetések egyike. A korunkra jellemző nemzetközi gazdasági versenyben csak azok az államok lehetnek sikeresek, amelyek az oktatásügyet kiemelt befektetésként kezelik. Másfelől a Híd az interetnikus együttműködés polgári pártjaként azt az alapelvet is szem előtt tartja, hogy a közös hagyományainkért, kultúránkért való kiállás felül kell, hogy írja a puszta, számszerűsíthető gazdasági hatékonyság elvét. A fenti két alapelvből csak akkor következik egy járható út, ha a közös értékek továbbadásban kulcsszerepet játszó iskola emellett korszerű, versenyképes tudást – jó minőségű szolgáltatást – tud nyújtani.

A Híd az esélyegyenlőséget és a méltányosságot tűzte zászlajára. Az oktatásban ezért segíteni kívánja azokat a törekvéseket, amelyek a bármilyen hátránnyal indulók esélynövelését, hátránykompenzációját eredményezi. A Polgári Vízió mélyszegénységi- és romastratégiája részletezi azokat az elemeket, melyek segítségével az iskolai szegregáció megszüntetése és az inkluzív nevelés térnyerése kiutat mutathat a jelenlegi helyzetből, különösen a roma és sajátos nevelési igényű tanulók számára. A jelen koncepció a 21. század iskolájának híve, egy olyan nyitott, befogadó iskoláé, amely a minőség, hatékonyság, eredményesség jegyében nemcsak a lexikális tudásfelhalmozást és -átadást tűzi ki céljául, hanem a  tanulói kulcskompetenciák fejlesztését is.

Dokumenty na stiahnutie: 
CsatolmányMéret
PDF icon pv_oktatas.pdf67.82 KB
Zdielať: