Pályázati felhívás

Európai Parlament
Nemzetközi szeminárium az európai integráció történelmi távlatairól Brüsszelben, az Európai Parlamentben - nem csak a szlovákiai magyarok szemszögéből

A Híd párt európai parlamenti képviselője, Nagy József, pályázatot hirdet olyan főiskolai hallgatóknak, kutatóknak, oktatási vagy kulturális területen tevékenykedő embereknek, pedagógusoknak, akik szakmailag megalapozottan érdeklődnek az európai integráció történelme és folyamatai iránt, illetve hogy ezen távlatok mit jelentenek a szlovák-magyar kapcsolatok jövője szempontjából. 

A sikeres pályázók 2014. december 7. - 10. között részt vehetnek egy brüsszeli utazáson, melynek keretében sor kerül egy nemzetközi szakmai szemináriumra "Merre tovább európai integráció?!" címmel. A magas szintű szakmai meghallgatást Nagy József, a Híd első EP képviselője szervezi az Európai Parlamentben.  A szemináriumon az európai csúcspolitika képviselői, valamint a téma szakértői szólalnak fel, alkalmat nyitva a nyertes pályázók számára a vitára, eszmecserére. 

A rendezvény fő kérdései: 

Összebékíthetők-e a különböző európai történelem-értelmezések? Szükség van-e erőszakra ahhoz, hogy egy megbékélési folyamat sikeres legyen? Mi a német - francia megbékélés történelmi hozadéka? Van-e igény Európában a Híd párt által is képviselt együttműködés politikájára?

A rendezvényt magyar - angol szimultán tolmácsolással szervezzük. A költségeket - autóbuszos utazás, 2 éjszaka szálloda Brüsszel belvárosában és félpanzió - a meghívó fél fedezi. 
Pályázati feltételek:

1.    Önéletrajz
2.    Demonstrált szakmai érdeklődés a történelem és az európai integráció története, vonzatai iránt
3.    Véleménykifejtő levél a "A magyar-szlovák megbékélési folyamat perspektívái" témában
4.    Alsó korhatár: 18 év

Kérjük a pályamunkákat az ilona.mikoczy@europarl.europa.eu címre küldjék be. 
Beküldési határidő: 2014. november 13

 

Megosztás: