Petro Porosenko kormánypártja csatlakozni akar az EPP-hez

A napokban zajlik az Európai Néppárt missziója Ukrajnában, amelynek fő feladata megítélni a Blokk és a Nemzeti Front pártok felkészültségét az Európai Néppárt (EPP) csatlakozásához. A küldöttség tagja a Híd is, akit Ľubica Kováčová, a Híd külpolitikai titkára képvisel.

A jelenlegi ukrán kormány törekvését, állandósítani az ország politikai és gazdasági helyzetét, a teljes politikai elismerésre való igyekezet kíséri. Petro Porosenko Blokkjának és a Nemzeti Frontnak konkrét célja az Európai Néppárthoz való csatlakozás is. „A Híd teljes mértékben támogatja Petro Porosenko demokratikusan megválasztott kormányának céljait és törekvésüket az európai struktúrákhoz tartozni. Azon posztkommunista országok tapasztalatai, amelyek ma már az Európai Unió tagjai, nagyon hasznos tanácsok lehetnek a jelenlegi ukrajnai transzformációs eljárásnál“- tájékoztatott Ľubica Kováčová, a Híd külpolitikai titkára.

 Három nap lefolyása alatt a küldöttek Ukrajnában az említett politikai pártok vezetőiken kívül, polgári társulás képviselőivel, civil szervezetekkel és európai intézetek vezetőivel is találkoznak. Kijevben a Majdan-tüntetések áldozataira emlékeznek, amely a Janukovics-kormány bukásához vezetett.  

 

Megosztás: 
Címkék: