R7 és D4: kitűzték az építési munkálatok megkezdésének időpontját

2015-ben megkezdődnek az R7-es gyorsforgalmi út és a D4-es autópálya építési munkálatai.

 

Ma találkoztak Somorja-Csölösztőn az R7-es gyorsforgalmi út megépítésében érintett községek polgármesterei Ján Počiatek közlekedésügyi miniszterrel, amelyet sajtótájékozató követett.

 

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője még tavaly októberben tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy még mindig nem került sor a már építési engedély kiadása előtt álló R7-es gyorsforgalmi út és az előkészületek stádiumában álló D4-es autópálya projektjeinknek megvalósítására. Érsek Árpád sürgős találkozót kért a polgármesterek és a közlekedésügyi miniszter között, amelyre ma került sor.

A keddi találkozón a közlekedésügyi miniszter állításai szerint az R7-es gyorsforgalmi út és a D4-es autópálya építési munkálatai 2015 végén kezdődnének meg és nem lát okot ezek további halasztására.

 

Ján Počiatek előzetes becslése szerint a projektek megvalósítása 1,5 milliárd eurót vesz majd igénybe, de hozzátette, hogy a munkálatokra szükséges költségvetés még pontosan nem határozható meg.

„Amennyiben a D4-es autópálya projekt dokumentációja a már készen lévő R7-es gyorsforgalmi út dokumentációja fázisában lesz, nem fogjuk ellenezni a két projekt közös megvalósítását. Egyetlen kérésünk az, hogy az R7-es gyorsforgalmi út munkálatai Gellétől Pozsonyig, illetve fordítva kezdődjenek meg“ – nyilatkozta Ožvald Erzsébet Pozsonypüspöki polgármestere. Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy a polgárok így már két módon juthatnának el a fővárosba, amivel tehermentesítenék a jelenlegi, egyetlen Pozsonyba vezető útszakaszt.

 

„A mai találkozón megállapodásra jutottunk, amely alapján a két projekt megvalósítása a jövő év őszére várható“- nyilatkozta a Híd parlamenti képviselője, Érsek Árpád.

 

Forrás: SITA/TASR/Most-Híd

 

Megosztás: