Ravasz Ábel válaszlevele

Ravasz Ábel, romaügyi kormánybiztos válaszlevelet írt Mede Géza nyílt levelére

Tisztelt Mede Géza,

Érdeklődéssel olvastam minapi nyílt levelét Bugár Béla pártelnök úrhoz. Engedje meg, hogy rendhagyó módon én válaszoljak erre a levélre, már csak azért is, mert a levél részben én és a csapatom munkájáról is szól.

Először is, köszönöm, hogy észrevette és pozitívan értékeli a romaügyi kormánybiztosi hivatal munkáját. Úgy gondolom, hogy egy évnyi munka után nem túlzás azt állítani, sikerült áttörni egy régi tabut, és végre a dél-gömöri roma közösségek is az állami támogatási politika célpontjába kerültek.

Sajnálattal olvastam viszont, hogy Ön úgy érzi, hogy a régióban fekvő magyar falvak nem kapnak megfelelő támogatást a kormány részéről. Illetve, hogy a kormány ún. akcióterve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Részemről bízom benne, hogy az akcióterv előbb vagy utóbb (bár valószínűleg inkább utóbb…) teljes szélességében megvalósul, és sikerül több száz munkahelyet létrehoznunk a régióban, a Rimaszombati járás déli részén is.

Amennyiben elégedett azzal az erőbedobással, ahogy kollégáimmal dolgozunk, úgy engedje meg, hogy felajánljam a lehetőséget arra, hogy közösen átbeszéljük közös ügyes-bajos ügyeinket. Mint a Híd részéről a kormányprogram kiegészítéséért felelős tárgyaló, jó pozícióban vagyok ahhoz, hogy a régióink tapasztalatait átültessem az államigazgatás gyakorlatába is. Erről szólt munkám eddigi része is.

Kérem, amennyiben felkeltette érdeklődését ajánlatom, keressen meg valamely elérhetőségemen. Nagyra értékelem a levelében megütött emberi hangot és konstruktív hozzáállást.

Maradok tisztelettel,
Ravasz Ábel,
a Híd alelnöke,
romaügyi kormánybiztos

Megosztás: