Rozsnyó felé terjeszkedik a PURT

Idei második közgyűlését tartotta Páskaházán a PURT, amely az elmúlt évek során a gömöri és nógrádi romák (és nem romák) legnagyobb közösségi ernyőszervezetévé vált.

A Rozsnyói járás dombjai között meghúzódó Páskaháza község adott otthont a PURT idei második találkozójának. A pénteki közgyűlésen ismét rekordot döntött a szervezet, harminchat község nyújtott be projekt-kérvényt, és több, mint ötven aktivista vett részt a gyűlésen. Míg a januári időszakban a kérvények nagy része elektronikus technika vásárlására érkezett, a tavasz kezdetével a mostani időszakban a faluszépítési projektek dominálnak. Több település kezdett parkosításba, virágcserepek, virágállványok kihelyezésébe. Három helyszínen folytatódnak az előző időszak munkálatai, ugyanis a nagyobb költségvetésű projekteknél két vagy több időszakra osztódik a kérvényezett anyagi támogatás.

A már stabil tagokként kérvényező települések (Hanva, Sajólénártfalva, Nemesradnót, Sajószentkirály, Baraca, Cakó, Dobóca, Sajórecske, Oldalfalva, Martonfala, Harkács, Várgede, Rakottyás, Balogfala, Rimasimonyi, Rimajánosi, Fülek, Fülekpüspöki) mellett a Rozsnyói járás falvai egyre nagyobb számban jelennek meg a PURT találkozóin, így a romaszervezet munkássága elérte a 100 km szélességi sávot Fülek és Rozsnyó között.

A találkozón részt vett Ravasz Ábel, romaügyi kormánybiztos, a PURT szellemi atyja és alapítója is. „Minden alkalommal csak ismételni tudom magam, mérhetetlenül büszke vagyok a PURT-ra és az összes aktivistára, akik részt vesznek a közös munkában. Az országban egyre nagyobb a romák közösségi erejére utaló pozitív példák száma, és a PURT egyike ezen példáknak. Mindenkinek ajánlom, hogy ha ideje engedi, egyszer biztosan tekintse meg a szervezet munkásságát, feltölti az embert energiával és életkedvvel”, nyilatkozta Ravasz Ábel, romaügyi kormánybiztos, a Híd párt alelnöke.

A következő találkozó időpontja május 12., a helyszín Fülek. 

Megosztás: 
Címkék: