Simon: A Smer profitál az erdőgazdálkodásból

Simon Zsolt volt mezőgazdasági miniszter, a Híd alelnöke felvázolta a honi erdőgazdálkodás képét, rámutatva az ágazatban megnyitott kiskapukra. Simon szerint a Smert támogató rózsahegyi papírgyár ez év első negyedében köbméterenként 36,50 euróért juthat hozzá az Állami Erdőgazdaság által kitermelt fához, mégpedig Ľubomír Jahnátek mezőgazdasági miniszternek köszönhetően.
  „Ugyanannak a típusú és minőségű fának köbméterét például varannói Bukóza feldolgozó üzem 38-40 euróért veheti az erdőgazdaságtól, míg az egyszerű földi halandó 42 euróért kapja meg a fát. Egy évvel korábban, azaz 2012 első három hónapja folyamán még mindenki egyazon jutott hozzá a közös, tehát az állami kitermelésű fához” – mondta a parlamenti képviselő.
Jahnátek időközben olyan támogatási szerződést kötött a rózsahegyi Mondi SCP papírgyárral, melynek értelmében 2020-ig az ottani fafeldolgozók évente 4 millióval olcsóbban megkapják a fát, vagyis nyolc év alatt az államnak 32 millió eurós mínusza származhat a „baráti kapcsolatból" – állította Simon.Forrás: Új Szó 

Megosztás: