Simon Zsolt állásfoglalása a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) Állami Erdői bűnvádi feljelentésével kapcsolatban

Zsolt Simon, podpredseda strany Most-Híd
A TANAP állami erdői szerdán bűnvádi feljelentést tettek Simon Zsolt képviselő ellen, idegen jogok megsértéséért. A Híd alelnöke ennek ellenére kiáll az összes kijelentése mellet, és azt szeretné, hogy az ügyek ki legyenek vizsgálva és a nyilvánosság tudja meg az igazságot.

„Az, hogy a TANAP állami erdői és az Állami Erdők ugyanazon a napon ellenem és kollégám Ján Mičovský ellen feljelentést tesznek, nem lehet véletlen. Az ilyen eljárást politikai perzekúciónak tartom azokkal szemben, akik nyilvánosan megnevezik azt, ami többé-kevésbé nyílt titok“- jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Simon Zsolt. 

A Híd alelnöke azt is hangsúlyozta, hogy kijelentéseit nem vonja vissza és elvárja, hogy a dolgokat alaposan vizsgálják ki és a polgárok tudják meg az igazságot.
„A tények magukért beszélnek. A TANAP állami erdőiben utoljára 2005-ben írtak ki nyilvános versenypályázatot a sérült faanyag eladására. Az is tény, hogy a lengyel oldalon magasabbak az árak, mint nálunk. És végül, de nem utolsósorban az, hogy a sérült faanyagból több mint 100 ezer köbmétert adtak el versenypályázat nélkül“- figyelmeztetett Simon Zsolt és úgy véli, hogy az egy napon tett feljelentés közvetett bizonyíték arra, hogy ez a tárca legmagasabb tisztségeitől származó eljárás. 

 

Megosztás: