Simon Zsolt: Egy következő indok arra, hogy az Alkotmánybíróság cselekedjen

Zsolt Simon, podpredseda strany Most-Híd
Az Európai Bizottság eljárást indít Szlovákiával szemben a mezőgazdasági telkekre vonatkozó befektetési korlátozások előírásainak megszegése ügyében. A Smer által tavaly májusban elfogadott törvénnyel kapcsolatban az Alkotmánybíróság a mai napig nem hozott döntést.

Simon Zsolt, a Híd parlamenti képviselője szerint a mezőgazdasági telkek vásárlásának korlátozásáról szóló törvény értelmetlen és helytelen, és éppen ezért a Híd számára már hosszabb ideje folyamatos kritika tárgya .

„Információink szerint Szlovákia több régiójában csökkentek a mezőgazdasági telkek árai, ezáltal a tulajdonosok százezreinek vagyona értékelődött le. Az Európai Bizottság eljárása arról tanúskodik, hogy a komjáti szakértők ártanak az országnak és a polgároknak is, “ mondta Simon Zsolt.
Az a tény, hogy az Európai Bizottság eljárást indított ez ügyben, egy következő indok arra, hogy az Alkotmánybíróság döntést hozzon az ellenzéki képviselők tavalyi beadványa kapcsán, amely a törvény az alkotmánnyal való összhangját vonja kétségbe.

„Felszólítjuk az Alkotmánybíróságot, hogy sürgősen cselekedjen és hozzon döntést ebben az ügyben,“ tette hozzá Simon Zsolt. 

 

Megosztás: