A SMER az adórendszerből rutinkérdést csinál, állítja Ivan Švejna

Az adólincensz ügye az Alkotmánybíróságra kerül. Az ellenzéki Híd által kezdeményezett beadványt több képviselő aláírta minden ellenzéki frakcióból.
Ivan Švejna, a Híd alelnöke reméli, hogy sikerrel járnak az Alkotmánybíróságon. „Ha nem bíznék a sikerben, nem is nyújtottuk volna be a beadványt”, mondta el mai sajtóértekezletén.
Az ún. „veszteségadó” szerinte ellentétes az alkotmány egyes rendelkezéseivel. Példaként azt a rendelkezést említette, amely szerint az alkotmány minden állampolgár számára garantálja a vállalkozás jogát.
„Az adólicensz tulajdonképpen nem más, mint egyfajta illeték azért, hogy az állampolgárok élhessenek ezzel az alkotmányos jogukkal” – magyarázta Švejna, aki szerint a SMER az adórendszer változtatásaiból rutinkérdést csinál.
„Állandóan változnak az adójogszabályok, az adózás mértéke és szabályai. A stabilitás nagyon fontos fogalom, de csak akkor, ha tartalommal töltik meg” – állapította meg Švejna.
“Ezen kívül azt a érzetet kelti, hogy minden vállalkozó adócsaló, ez pedig nem felel meg a valóságnak. Elfogadhatatlan, hogy kollektív bűnösként tekintenek a vállalkozókra, - zárta nyilatkozatát Švejna. 
 

 

Megosztás: