Sólymos László: Szlovákiában kevesebb illegális hulladéklerakat és tisztább légkör lesz

Sólymos László környezetvédelmi miniszter további, egy zöldebb Szlovákia kialakításához vezető intézkedéseket mutatott be

A városok és községek mától pályázhatnak az illegális hulladéklerakatok felszámolására, az energiahatékonyság növelésére és a középületek hőszigetelésére a Környezetvédelmi Alapnál. A környezetvédelmi minisztérium összesen 14 millió eurót különített el erre, ebből 10 millió eurót a hőszigetelésre és 4 millió eurót az illegális hulladéklerakatok eltávolítására.

„Örülök, hogy sikerült a pénzügyi minisztériummal együtt 14 millió eurót szereznünk az ipari kibocsátások eladásából származó pénzből, amelyet a kormány szerzett. A forrásból az önkományzatok olyan aktivitásokra fordíthatnak pénzt, amelyek elengedhetetlenek, valamint a környezet építését és védelmét támogató kérdések megoldásában fognak segíteni“ – nyilatkozta Sólymos László környezetvédelmi miniszter.

A környezetvédelmi tárca következő felhívása a tisztább légkört biztosító projektek támogatását érinti. „Még mindig nagyon sok olyan óvoda és iskola, községi hivatal, kultúrház és szociális otthon van, amelyek nem felelnek meg a mai normáknak. Az intézmények létesítőinek segítséget nyújtunk“ – tette hozzá a miniszter.

A felhívásokkal kapcsolatos további információk részleteivel kapcsolatban kattintsanak a környezetvédelmi minisztérium weboldalára - www.envirofond.sk

Forrás: Híd/MŽP

Megosztás: