Szlovák Nemzeti Felkelés

A mai ünnepen Szlovákia polgárainak bátor tetteire emlékezünk. Azokra az emberekre, akik nemzetiségi hovatartozásukra való tekintet nélkül képesek voltak együtt szembemenni a nácizmussal. Igaz, 73 esztendő telt el azóta, mégis fontos, hogy emlékezzünk, hogy az akkor történteket ne töröljük ki az emlékezetünkből

Hiszen e szörnyű ideológiának napjainkban is egyre több követője van. Sajnos ma is élnek közöttünk extrémisták, akik nemcsak az akkori fasiszta rezsimet éltetik, a fasiszta parlamenti párt támogatásával most is aktívan támogatják ezeket az eszméket.Elengedhetetlen, hogy az akkor történteket felidézzük és arról sem feledkezzünk meg, hogy az a rezsim saját álampolgárait is haláltáborokba küldte.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik azokban a nehéz időkben hozzájárultak a mi szabadságunk kivívásához, de azoknak is, akik ma is védelmezik a szabadságot, a demokratikus alapelveket és nyíltan bírálják a fasizmust. A Szlovák Nemzeti Felkelés is arra emlékeztessen, hogy a demokráciát és a szabadságot továbbra is óvnunk kell.

 

Megosztás: