Takács Ildikó lesz Vásárút polgármestere

Voľby/Választások
Takács Ildikó a Híd polgármester-jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a dunaszerdahelyi járásbeli községben. A dunaszerdahelyi munkahivatal referense szoros versenyben, hetvennégy szavazattal előzte meg Nyilfa Pétert, aki az MKP színeiben indult.

Május óta Zsoldos Roland egykori polgármester halála miatt Kálmán Lóránt alpolgármester irányította a községet. Vásárút ezernyolcszázkilencven választópolgára szombaton reggel héttől este nyolcig járulhatott az urnákhoz. A helyiek két választókörzetre osztva, a kultúrházban kialakított szavazóhelyiségekben adhatták le voksukat a polgármester-jelöltekre. Az időközi polgármester-választáson Nyilfa Péter jogász az MKP, Szabó Lajos vállalkozó az MKDSZ, Takács Ildikó a Dunaszerdahelyi Járási Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal referense a Híd színeiben indult. A hivatalos eredmények szerint Takács Ildikó 529, Nyilfa Péter 455, Szabó Lajos 51 szavazatot kapott. Zsoldos Roland néhai polgármester az előző önkormányzati választáson 1046 szavazattal nyert, két kihívójára összesen 218-an voksoltak. A nap folyamán a lakosok 54 százaléka járult urnákhoz, ez jócskán elmarad a 2014-es aránytól, amikor közel hetven százalékuk ment el szavazni.

Az új polgármester a hivatali eskü letétele után veheti át a funkciót. Kálmán Lóránt alpolgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha októberben kineveznék a polgármestert. Takács Ildikó megbízatási ideje jövőre lejár, 2018-ban ugyanis akkor önkormányzati választások lesznek Szlovákiában.

Megosztás: 
Címkék: