Tovább dolgozik a Purt

Lénártfalván tartotta legújabb közgyűlését a Purt, a gömöri és nógrádi romák támogatására létrejött civil szervezet.

A Purt összegezte eddigi tevékenységét: az elmúlt másfél hónapban hat településen dolgozott a helyiek által bejelentett problémákkal. A szervezet kiemelt projektjei között volt a cakói iskola új első osztályának felszerelése padokkal, a közvilágítás cseréje Lénártfalván, rászorulók megsegítése Rimaszécsen, illetve egy a krasznahorkai romákról szóló film bemutatójának támogatása is.
A szervezet vezetője, Vavrek István optimistán tekint a jövőre. „Az első tapasztalataink egyértelműen arra utalnak, hogy a Purt mint ötlet működőképes, és hogy valóban tudunk tenni a helyiekért. A szervezet alapötlete egyszerű: a helyiekkel, a falukban élőkkel beszéljük meg, hogy mik azok a kis problémák, amelyek megoldásáért közösen tudunk tenni. Kis dolgokkal foglalkozunk, lépésről lépésre haladunk, és az eredmények nem maradnak el.”
A szervezet a következő időszakra hét településen tervez aktivitásokat, nagyrészt olyan helyeken, ahol eddig nem voltak jelen. „Az emberek kezdik megismerni a Purtot, rájönnek, hogy a szándék őszinte és hogy valóban hasznos dolgokat teszünk. Az egészben az a legmeglepőbb, hogy amit teszünk, kicsinységek, a romák közül mégis sokan jönnek oda hozzám azzal, hogy ilyen még itt nem volt, hogy valaki ténylegesen meghallgassa az emberek problémáit és azokkal is foglalkozik. Igyekszünk a helyi polgármestereket is bekapcsolni a munkánkba, a legutóbbi közgyűlésünkön többen is jelen voltak közülük, és az ő visszajelzéseik is pozitívak.”
A Híd büszke arra, hogy a Purt kiemelt partnere lehet, és munkáját a továbbiakban is támogatni fogja

Megosztás: 
Címkék: