Tucatnyi falut tett szebbé a PURT

Purt logó
Minden eddiginél több falu és rekord számú aktivista vett részt a gömöri PURT szervezet áprilisi gyűlésén.

A találkozón, amelyre ezúttal Velkenyén került sor, a résztvevők előbb az elmúlt időszak sikeres projektjeit értékelték ki. Az aktivisták faluszépítési akciók egész sorát hajtották végre, a tereprendezéstől a faültetésig. Kis figyelmességekkel tették jobbá a helyiek életét, úgy mint új ruhaszárítókkal vagy éppen parkosítással. A PURT segített egy új civil szervezet megalakításában is, folytatva eddigi közösségszervező munkáját.

„Nagyon örülök, hogy ennyien voltunk, ez azt mutatja, hogy valamit jól kell hogy csináljunk. Az elmúlt hónapokban tulajdonképpen minden sikerült, amibe belekezdtünk, köszönhetőek aktivistáink kitartó munkájának. Annak is örülök, hogy egyre több polgármesterrel tudunk együtt dolgozni, ők is belátják, hogy van igény a PURT munkájára. Mára a PURT tulajdonképpen lefedi a teljes Dél-Gömört, valamint néhány nógrádi faluban is jelen vagyunk,” vázolta fel Vavrek István, Rimaszécs hidas polgármestere és a PURT vezetője.

A szervezet a következő hónapokban is folytatja munkáját, aktivistái több mint 15 településen terveznek faluszépítési és kulturális eseményeket. A Híd továbbra örömmel működik együtt a PURT-tal, hiszen munkáját fontosnak, sőt pótolhatatlannak tartja a régióban élők életminőségének feljavításában, a helyi aktivisták lehetőségeinek megnövelésében.

„Úgy érzem, hogy az irány helyes, és hogy nem csak egyes projekteket valósítunk meg, de közösséget is építünk. A mostani találkozó másnapján például Abafalán focitornát rendeztünk, ahol nyolc környékbeli csapat játszott egymással barátságos mérkőzéseket. A PURT-ot mostanra megelőzi a híre, bárhová megyünk a környéken, tudnak rólunk. Ez jó jel, és a továbbiakban munkánkat szeretnénk kiterjeszteni a szomszédos régiókra is,” zárta Vavrek István.

Megosztás: