Ünneppé vált Bényen a XVIII. Falunap

Bôny Falunap

Szombaton augusztus 13-án Bény községben a XVIII. Falunap a bizakodás, a hit, a derű légkörében zajlott és a szíveket érintő, ünnepies hangulatú rendezvénnyé vált. A hagyományokhoz híven az ünnepséget a Magyarok Nagyasszonya patinás templomban tartott istentisztelet vezette be.

A Falunapot közérdekű esemény is gazdagította: ünnepélyes külsőségek között a Čákvári Éva polgármester asszony és Bóna Bertalan, a járási hivatal elöljárója, a HÍD Polgári Párt Érsekújvári járási elnöke átadták rendeltetésének a korszerű, új szabadtéri színpadot.

A bényieket és a szélesebb környékről érkezett vendégeket kulturális rendezvények színes sora várta. A helyi óvoda és alapiskola tanulói szép programmal kedveskedtek, a Csemadok helyi- és Nána-i szervezetei színes dalokkal tűntek ki. A Rozmaring gyermek tánccsoport és az Arizona country táncegyüttes fergetegesen ropták a táncot. Smíd Ádám zenekara és a Vidéki mulató koncert pedig csodás hangulatot teremtett a sztárvendég, Fenyő Miklós és táncosai nagy sikerű műsorához.

Galéria: 
Megosztás: