A választások előtti évben a releváns pártok együttműködése kulcsfontosságú

Bugár Béla, a Híd elnöke és Solymos László, a Híd alelnöke brüsszeli látogatásuk során az Európai Néppárt elnökével, Joseph Daullal találkoztak.

A találkozóra 2015. április 22-én került sor az EPP központjában, ahol a résztvevők Szlovákia jelenlegi politikai helyzetéről beszélgettek. „Daul elnök urat tájékoztattam Szlovákia jelenlegi politikai helyzetéről, valamint a Smer kormánypárt elleni alternatíva létrehozásának fontosságáról is. Egy ilyen kormány létrejöttéhez elengedhetetlen a pártok célkitűzéseinek közelsége. A Híd számára a legfontosabb feltétel a pártok programjainak közelsége, ezért jelenleg a Híd, a KDH és a Sieť között látjuk reálisnak az együttműködés lehetőségét,” mondta Bugár Béla. Daul megerősítette, hogy a releváns jobboldali pártok együttműködése egy évvel a parlamenti választások előtt kulcsfontosságú.

Emellett Bugár Béla informálta az EPP elnökét a Híd stratégiai dokumentumáról, a Polgári Vízióról is. „Daul elnök úrral egyetértettünk abban is, hogy fontos egy olyan szakmai program, amely reális megoldásokat hozhat Szlovákia polgárai számára,” hangsúlyozta Bugár Béla. A Híd a következő időszakban Szlovákia szerte szeretné bemutatni a Polgári Víziót és meggyőzni a polgárokat, hogy létezik alternatíva a Smer kormánya ellen. „2016-ban a változást csak rendszerszintű programmal lehet elérni,” tette hozzá a Híd elnöke. 

Megosztás: