Vavrek: A kárfelmérés után jöhet a gyarapodás

A hidas Vavrek Istvánt novemberben választották meg a gömöri Rimaszécs polgármesterévé. Beiktatására azonban a törvény szerinti lehetséges legkésőbbi, január másodikai időpontig várnia kellett. A távozó Stubendek Márta ráadásul nem csupán hírnevét hagyta hátra.

„Még tart a ’kárfelmérés’, de azt már most tudjuk, hogy a falu tartozása az előző polgármester tevékenységei folytán több tízezer euróra rúg. Ennek ellenére töretlenül optimista vagyok. Kemény munkával képesek lehetünk Rimaszécsből újra kulturális és gazdasági központot kialakítani”- mondta Vavrek.

A kétezer fős Rimaszécs lakosságának 70 százaléka roma. „A faluban hatalmas a munkanélküliség. Természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy sikerüljön új munkahelyeket teremtenünk, aminek érdekében számos pályázatot nyújtunk majd be az elkövetkezendő években. A falu saját erőből is megpróbál majd lehetőséget adni a munkára”- tette hozzá Vavrek.

„Emellett odafigyelek arra is, hogy a lakosokkal és a képviselőtestülettel karöltve szebbé tegyük Rimaszécset. E téren hasznos tapasztalatokat szereztem a PURT szervezet vezetőjeként végzett munkám során”- zárta Vavrek István.

További információk a Purtról a www.purt.org címen találhatóak.

Megosztás: