Hírek

Március ötödikén az ország polgárai újra döntést hozhatnak az ország kormányának az összetételéről. Nagyon bízom benne, hogy végül nem a kampányban kiötlött jelszavak és a pózok döntenek majd a befutókról, hanem az, hogy melyik pártnak van a legjobb programja, és hogy melyik politikusokban lehet megbízni.

Bugár Béla, a Híd elnöke/ Béla Bugá, predseda strany Most-Híd

A Híd elnöke nem számít arra, hogy a Smer megváltoztatná álláspontját és felelősséget vállalna az egészségügyben és az iskolaügyben kialakult helyzetért.

A Híd képviselői megtámogatták aláírásukkal a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyet ma az ellenzéki pártok kezdeményeztek.

Ha van olyan terület a szlovákiai politikában, ahol egyetlen jó szót is nehéz mondani, az az egészségügy. Mindenki a saját bőrén érzi, hogy az egészségügy egy olyan fekete lyuk, ahol a pénz egész egyszerűen eltűnik, mindenféle nyom nélkül. Milliókat fektettünk az egészségügybe anélkül, hogy bármiféle eredményt fel tudnánk mutatni. Nem véletlen, hogy a jelenlegi kormányhoz köthető korrupciós ügyek egy jelentős hányada pont az egészségüggyel kapcsolatos

A Health Policy Institute (HPI) felmérése szerint a Híd egészségügyi programja tartozik a legjobbak közé.

Lucia Zitnanska

Szlovákia hosszú távú problémája, melyre a polgárok is gyakran panaszkodnak, a hivatalok és állami intézmények működése. Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke szerint az Egészségfelügyeleti Hivatal a rosszul működő hivatal jellemző példája.

Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Radičová kormány idején jóváhagytuk a nővérek és az egészségügyi dolgozók bérének emelését. Ebben az akkori parlament teljesen egységes volt. A választások közben a Smer biztonságot ígért a polgároknak, így az egészségügyben dolgozóknak is, természetesen ebbe beletartoztak a nővérkék is. Ők nem csak béremelést kértek, de azt is, egyszerűen fogalmazva, hogy a társadalmi elismertségük javuljon. Ehhez petíciót is indítottak és rengeteg aláírást gyűjtöttek, mivel igyekezetüket a polgárok is támogatták!

Bugár Béla, a Híd elnöke szerint polgáraink ésszerű politikát várnak el tőlünk, amely rendszerszintű megoldásokon alapul, nem pedig különböző populista ötleteken.

Bugár Béla, a Híd elnöke/ Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

A Híd képviselői, Bugár Béla, Ivan Švejna és Jakab Elemér ma a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) képviselőivel találkoztak. Legfőképp a városok és falvak pozíciójáról, kompetenciájáról és pénzügyi garanciájáról tárgyaltak.

A Híd képviselői szerint a tanév kezdetével az iskolaügyi miniszternek is aktívabban kellene érvényre juttatnia a pozitív változásokat.

Oldalak