Stanovisko Zsolta Simona k trestnému oznámeniu Štátnych lesov TANAP-u

Zsolt Simon, podpredseda strany Most-Híd
Štátne lesy Tatranského národného parku v stredu podali trestné oznámenie na poslanca Zsolta Simona za poškodzovanie cudzích práv. Podpredseda strany Most-Híd napriek tomu na všetkých svojich vyhláseniach zotrváva a bude rád, ak sa veci riadne vyšetria a verejnosť sa dozvie skutočnú pravdu.

„Nemôže byť zhoda náhod, že Štátne lesy Tatranského národného parku a Lesy SR v rovnaký deň podávajú trestné oznámenie na mňa aj na kolegu Jána Mičovského. Takýto postup považujem za politickú perzekúciu voči tým, ktorí sa opovážia verejne pomenovať to, čo je viac-menej verejným tajomstvom,“ povedal v stredu na tlačovej besede Zsolt Simon.

Podpredseda strany Most-Híd zdôraznil, že svoje vyhlásenia, s ktorými podanie trestného oznámenia súvisí, späť nevezme, trvá na nich naďalej a zároveň očakáva, že sa veci riadne vyšetria a občania sa dozvedia skutočnú pravdu.

„Fakty sú fakty.  V štátnych lesoch TANAP sa verejná súťaž na predaj kalamitného dreva uskutočnila naposledy v roku 2005 a od toho času nie. Je faktom aj to, že ceny na poľskej strane sú vyššie ako u nás. A rovnako faktom ostáva, že z kalamitného dreva sa bez súťaže predalo viac ako 100-tisíc kubických metrov,“ upozornil Zsolt Simon, ktorý si myslí, že podanie trestného oznámenia  na neho ako aj Jána Mičovského v rovnaký deň je nepriamym dôkazom toho, že ide o konanie, ktoré bolo nariadením z najvyšších miest rezortu.